x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ritmul de defrişare a pădurilor s-a redus la jumătate, la nivel mondial

Ritmul de defrişare a pădurilor s-a redus la jumătate, la nivel mondial

07 Sep 2015   •   15:49
Ritmul de defrişare a pădurilor s-a redus la jumătate, la nivel mondial
Sursa foto: antena3.ro

Suprafaţa forestieră a lumii continuă să se diminueze, însă în ultimii 25 de ani această dispariție s-a făcut într-un ritm mai lent deoarece pădurile sunt mai bine gestionate, arată un raport publicat luni de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), informează AFP.

"Chiar dacă la scară mondială suprafața acoperită de păduri continuă să se reducă pe fondul creșterii demografice și a convertirii terenurilor forestiere pentru agricultură, în ultimii 25 de ani ritmul de pierdere a pădurilor a scăzut cu peste 50%", arată documentul FAO, citat de antena3.ro.

Potrivit FAO, aproximativ 129 de milioane de hectare, o suprafață de teren similară cu cea a Africii de Sud, au fost pierdute după 1990. Cu toate acestea, suprafețe din ce în ce mai mari de păduri au fost puse sub protecție și mai multe țări și-au îmbunătățit managementul pădurilor. Acest lucru s-a făcut prin legislație și include măsuri pentru măsurarea și monitorizarea resurselor forestiere, precum și o mai mare implicare a comunităților locale în planificarea și dezvoltarea de politici.

Mai multe detalii, pe antena3.ro

×
Subiecte în articol: paduri defrisare defrisare