x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rivalul lui Blair nu vine in Romania

Rivalul lui Blair nu vine in Romania

13 Mai 2004   •   00:00

Campania electorala nu a inceput oficial in Marea Britanie, dar premierul Tony Blair se lupta din greu pentru a-si pastra pozitia si dupa alegeri.

ANA ILIE

Una dintre tactici este atacul la adresa liderului opozitiei conservatoare, Michael Howard, un personaj nu foarte iubit de catre britanici, dar adorat de locuitorii unui satuc din Romania, Ruscova. Si asta nu pentru ca ruscovenii ar fi mari amatori de politica britanica, ci pentru ca prin venele lui Howard curge sange maramuresean. Michael Howard are radacini adanci la Ruscova. Tatal sau, Bernat Hecht, a fost un evreu destul de instarit, pe care si-l mai amintesc doar batranii satului.

PE DRUMURI DE MUNTE. Ziaristii britanici s-au intors de curand in Romania, pe urmele tatalui lui Howard, pentru a lua pulsul vietii ruscovenilor. Au fost socati sa descopere ca viata acestora se imparte intre doua „institutii": biserica si barul. Saracia este ca la ea acasa, iar somajul este o realitate dura, motiv pentru care multi sateni au luat calea Portugaliei, Spaniei, Statelor Unite, Austriei si Marii Britanii, in cautarea unui loc de munca. Cel mai batran fiu al satului, Alexa Bumbar, in varsta de 93 de ani, isi aminteste de tatal lui Howard. Si-a dat seama ca intre tata si fiu exista o mare asemanare fizica.

DEZAMAGIRE. Ruscovenii il asteapta cu mare iubire pe Howard sa ii viziteze. Politicianul britanic, insa, nu da prea multe semne ca aceasta s-ar putea intampla curand. Primarul Ruscovei, Vasile Pop, este dezamagit ca i-a scris britanicului, invitandu-l sa-si regaseasca radacinile transilvanene, si nu a primit nici un raspuns.

×
Subiecte în articol: externe