x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Român arestat în SUA pentru că a vrut să vândă un obiect de aur ce ar fi aparţinut lui Hitler

Român arestat în SUA pentru că a vrut să vândă un obiect de aur ce ar fi aparţinut lui Hitler

20 Iun 2009   •   00:00

Un român din Kenmore a fost condamnat la 30 de zilede închisoare într-un penitenciar federal şi la trei luni de arest la domiciliu, pentru că a încercat să vândă un semn de carte din aur care ar fi aparţinut lui Adolf Hitler, scrie Seattle Times.



Christian Popescu, de 37 de ani, a pledat vinovat în luna martie, la acuzaţia de vânzare sau primire de bunuri furate. Obiectul fusese furat de hoţi necunoscuţi de la o casă de licitaţii din Madrid în 2002. Potrivit unor documente ale tribunalului, Popescu a obţinut semnul de carte contra sumei de 3.500 de dolari şi căutase un cumpărător timp de aproximativ trei ani, înainte ca agenţii federali să-l prindă. A fost arestat în noiembrie, în timp ce încerca să vândă semnul de carte din aur de 18 carate unui agent sub acoperire, în apropierea unei cafenele Starbucks din Bellevue. Semnul de carte era gravat cu un portret al lui Hitler, un vultur imperial şi o svastică. Fostul dictator nazist a primit semnul de carte în 1943, de la iubita sa, Eva Braun, drept consolare pentru înfrângerea armatei germane la Stalingrad.

Avocatul lui Popescu, Catherine McDonald din Seattle, a cerut judecătorului o sentinţă de doar cinci zile de detenţie, argumentând că acesta şi-a asumat răspunderea pentru infracţiunea comisă şi în prezent are dificultăţi în dobândirea cetăţeniei americane.

×
Subiecte în articol: externe