x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Român arestat la sosirea în Israel pentru că nu avea viză

Român arestat la sosirea în Israel pentru că nu avea viză

09 Dec 2008   •   00:00

Cetăţeanul român Ciobanu Ionuţ, arestat în urmă cu 18 zile pe aeroportul internaţional Ben Gurion din Tel-Aviv pentru că sosise fără viză turistică, a fost pus în libertate pe cauţiune şi i s-a permis să rămână în Israel timp de trei luni.

Avocatul său, Roni Yair Zilka, a declarat pentru AGERPRES că la tribunalul din Tel Aviv a fost depusă o cauţiune de 5.000 shekeli (aproximativ 1.000 de euro) şi o cauţiune personală plătită de soţul israelian al surorii lui Ionuţ, pe care acesta venise să o viziteze. Avocatul Roni Yair Zilka a declarat, de asemenea, că Ministerul israelian de Interne, care ordonase punerea lui Ciobanu Ionuţ sub stare de arest, a cerut ca acestuia să i se permită să rămână în Israel doar o lună, dar această cerere a fost respinsă de tribunal.

“Presupun că Ministerul de Interne nu cunoştea legea privind desfiinţarea obligativităţii vizei de intrare în Israel pentru cetăţenii români, iar Ciobanu Ionuţ a fost suspectat că venise să muncească la negru”, a declarat avocatul.

Suspiciunea Ministerului de Interne se baza pe faptul că românul sosise în Israel fără bani şi fără să cunoască adresa surorii sale, care urmează să primească în curând cetăţenia israeliană. Întrebat la aeroport care este ocupaţia sa, Ciobanu Ionuţ declarase că este muncitor constructor, drept pentru care i s-a atribuit în mod eronat intenţia de a lucra la negru în Israel.

×
Subiecte în articol: externe