x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Un biciclist român a fost atacat cu fecale în Irlanda de Nord

Un biciclist român a fost atacat cu fecale în Irlanda de Nord

30 Apr 2014   •   18:32
Un biciclist român a fost atacat cu fecale în Irlanda de Nord

Un român stabilit în Irlanda de Nord a fost atacat cu fecale de un bărbat necunoscut, în timp ce se plimba cu bicicleta în oraşul Belfast, informează BBC.

Acesta se afla pe bicicletă, în această dimineaţă, când un bărbat cu haine de culoare închisă s-a apropiat de el, a aruncat cu fecale în acesta şi a fugit.

Românul spune că nu cunoştea atacatorul.

Poliţia din Belfast a deschis o anchetă în acest caz. Incidentul va fi tratat ca un atac cu motivaţii rasiste, se arată în declaraţia poliţiei.

"Avem de-a face cu un incident dezgustător în care un bărbat nevinovat a fost acoperit de excremente", a declarat Naomi Long, purtătoare de cuvânt a poliţiei din Belfast, citată de Belfast Telegraph.

"Să ataci o persoană într-o manieră atât de murdară şi depravată este ceva demn de dispreţ. Să faci asta la lumina zilei, pe un drum circulat, arată o lipsă totală de respect faţă de lege. Îi urăm victimei numai bine şi să treacă cu bine peste incident. Nu există justificare pentru astfel de acte de violenţă şi încurajez pe oricine are informaţii legate de agresor să le transmită poliţiei", a adăugat aceasta.

Numărul de atacuri rasiste este în creştere, în Irlanda de Nord. În primele trei luni ale acestui an s-au înregistrat 156 de astfel de incidente în Belfast.

×