x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Român condamnat la patru luni de închisoare, în Anglia, pentru furt din ATM-uri

Român condamnat la patru luni de închisoare, în Anglia, pentru furt din ATM-uri

31 Iul 2012   •   10:49
Român condamnat la patru luni de închisoare, în Anglia, pentru furt din ATM-uri

Un roman care a fost expulzat din Marea Britanie in urma cu sapte ani a fost condamnat la patru luni de inchisoare dupa ce a revenit in aceasta tara cu scopul de a sustrage bani din ATM-uri, relateaza Daily Mail in editia electronica.

Claudiu Ojogel, in varsta de 31 de ani, a fost expulzat din Marea Britanie in 2005, fiind descoperit ca se folosea de o identitate falsa, dandu-se drept cetatean al Republicii Moldova. El a revenit in Anglia, unde o retea de infractori romani i-a spus despre furturile de bani din ATM-uri, descriindu-le drept "o modalitate usoara de a face bani".

El a fost observat comportandu-se suspect la un ATM Halifax din cartierul londonez Moorgate. La perchezitie s-a gasit asupra lui suma de 340 de lire sterline (435 de euro) si un dispozitiv de extragere a banilor, "un dispozitiv mic din metal, care se introduce in ATM (...) banii intra in aceast dispozitiv si nu pot fi nici scosi de client nici depusi inapoi in ATM", potrivit judecatorului Timothy Devlin, citat de Old Bailey.

Dupa ce clientul incearca fara succes sa isi ia banii, infractorii vin sa faca o tranzactie si colecteaza suma captiva in acest dispozitiv, explica aceeasi sursa.

Ojocel a pledat vinovat in fata magistratilor de la tribunalul din Londra la inceputul lunii, fiind condamnat la patru luni de inchisoare si plata sumei de 340 de lire sterline (430 de euro). (Mediafax)

×
Subiecte în articol: londra furt atm roman condamnat