x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Romăn mort in Afganistan

Romăn mort in Afganistan

de Anca Aldea    |    07 Sep 2007   •   00:00

Un militar romăn a fost ucis şi alţi patru răniţi in provincia Zabul din sud-estul Afganistanului. Militarii incadraţi la Batalionul 33 Vănători de Munte Posada se aflau la bordul unui transportor amfibiu blindat, la circa 60 de kilometri nord-est de oraşul Qalat, intr-o misiune de intervenţie in provincia Zabul.

Un militar romăn a fost ucis şi alţi patru răniţi in provincia Zabul din sud-estul Afganistanului. Militarii incadraţi la Batalionul 33 Vănători de Munte Posada se aflau la bordul unui transportor amfibiu blindat, la circa 60 de kilometri nord-est de oraşul Qalat, intr-o misiune de intervenţie in provincia Zabul. Ieri după-amiază TAB-ul in care erau militarii - primul dintr-o coloană de trei - a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat (I.E.D. − n.r.), folosit de regulă de insurgenţi in acţiunile lor impotriva militarilor desfăşuraţi in teatrele de operaţii din Afganistan şi Irak. Potrivit Ministerului Apărării, sergentul major Aurel Marcu, in vărstă de 31 de ani, tată a unui copil, şi-a pierdut viaţa pe loc. Doi dintre colegii lui Aurel, locotenentul Nicolae Grigore şi fruntaşul Alex Octavian Zafiu, răniţi in tragicul eveniment, au fost transportaţi de urgenţă la spitalul militar din Kandahar. Alţi doi tovarăşi de arme, sergenţii majori Mircea Solomon şi Marius Enescu, au suferit răni mai uşoare, primind asistenţă la spitalul din baza de la Qalat.

Â

Â

Batalionul 33 Vănători de Munte Posada, cu 478 de militari, se află dislocat la Qalat din iulie 2007, sub mandatul NATO, in cadrul operaţiunilor ISAF (Forţele Internaţionale de Securitate şi Asistenţă). Printre misiunile batalionului de manevră se numără patrularea, controlul traficului şi escorta convoaielor; căutarea şi cercetarea in sprijinul securităţii forţelor de coaliţie; precum şi sprijinul umanitar al populaţiei, inclusiv acordarea de asistenţă medicală.

×
Subiecte în articol: externe