x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românce exploatate în SUA

Românce exploatate în SUA

de Sînziana Stancu    |    10 Iul 2009   •   00:00

Un polonez suspectat de exploatarea unor prostituate românce a fost arestat în Statele Unite, într-o vastă operaţiune de capturare a persoanelor date în urmărire generală.

Autorităţile federale americane au arestat în ultimele luni peste 35.000 de persoane date în urmărire, între care şi un cetăţean polonez, suspectat de trafic de persoane şi exploatarea unor românce în scopul prostituţiei, relatează site-ul U.S. Marshals Service, subordonată Ministerului Justiţiei american.

Operaţiunea a implicat contribuţia a 42 de agenţii federale, a 209 agenţii statale şi a 1.973 de departamente ale poliţiei, fiind considerată un succes. Acţiunea de capturare a infractorilor s-a concentrat pe autorii infracţiunilor violente, a membrilor grupărilor criminale şi a persoanelor suspectate de agresiuni cu caracter sexual, incluzând şi proxenetismul.

PE POST DE BONE
Polonezul Slawomir Wojtkowski, dat în urmărire în ţara de origine pentru că s-a folosit de statutul de agent de poliţie pentru desfăşurarea unor activităţi de proxenetism.

Wojtkowski, arestat la New Jersey la 4 iunie, este suspectat de asociere cu grupuri de romi de origine română care se ocupau cu aducerea unor femei din România, inclusiv minore, exploatate în activităţi de prostituţie. Femeile erau aduse în Polonia cu promisiunea că vor lucra ca bone, însă erau forţate să se prostitueze.

×
Subiecte în articol: externe