x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Româncele domină concursurile de “Miss” din Italia

Româncele domină concursurile de “Miss” din Italia

de Carmen Plesa    |    30 Ian 2011   •   18:47

Nu mai puţin de şapte din cele 17 concurente care au intrat în finala pentru titlul “Miss Padania”, ce va avea loc în această seară, sunt românce, a anunţat presa italiană. Concursul “Miss Padania” o alege pe cea mai frumoasă tânără din nordul Italiei şi este organizat de Liga Nordului, una din formaţiunile politice cele mai înverşunate împotriva imigranţilor în general şi a românilor în special.

Până în acest an, doar italiencele puteau participa la concurs. “Şapte românce, dar «italienizate», sau «padanizate», cum s-ar spune, pentru că sunt rezidente în ţara noastră de câte 10 ani”, precizează Corriere Fiorentino. “Nu aveam nimic contra străinilor, suntem doar împotriva clandestinilor şi a infractorilor”, a declarat Pietro Vanni, responsabil din partea Liga Nordului cu organizarea concursului.

Liga Nordului, formaţiune aflată la guvernare alături de partidul lui Silvio Berlusconi, se remarcă prin luările de poziţie antiimigranţi şi este des catalogată drept extremistă. Cea mai nouă “ispravă” a celor de la “Ligă” a fost o interpelare în Parlament, din cauză că au fost deranjaţi că Garda de Finanţe din Italia a încredinţat producerea de uniforme pentru angajaţii săi unei firme româneşti. Tot formaţiunea de dreapta a acuzat în nenumărate rânduri că, odată cu intrarea ţării noastre în UE, Italia s-a umplut de infractori români, drept pentru care a cerut reintroducerea vizelor. Tot reprezentanţii Ligii Nordului sunt cei care au îndemnat populaţia să îi huiduie pe copiii români de etnie romă din taberele din Milano, care au fost aduşi pe stadion de fotbalişti, înaintea meciului de anul trecut dintre Inter şi Barcelona, din Liga Campionilor.

Având în vedere faima de care se bucură Liga în Italia, partidele de opoziţie, asociaţiile antifasciste şi cele împotriva discriminării au anunţat că vor organiza la San Miniato mai multe manifestări menite să boicoteze concursul de frumuseţe care se ţine în localitate. Una din concurente, o învăţătoare italiancă, a anunţat deja că se retrage din concurs, din cauza polemicilor politice.

×