x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Români arestaţi pentru uciderea unui italian implicat în afaceri dubioase

Români arestaţi pentru uciderea unui italian implicat în afaceri dubioase

de Carmen Plesa    |    10 Mar 2011   •   16:00
Români arestaţi pentru uciderea unui italian implicat în afaceri dubioase

155664-arresto-carabinieri.jpegDoi fraţi români au fost arestaţi în cazul unei crime comise în urmă cu aproape un an. Cei doi, care locuiesc la Torino, sunt acuzaţi de uciderea unui om de afaceri italian din zona Piemonte. Suspiciuni asupra unor români şi în Spania, însă în cazul unui furt de 400.000 de euro, comis la o mănăstire unde câţiva compatrioţi au făcut lucrări de restaurare.

Cei doi români din Torino care l-ar fi omorât pe Carmeo Casale se numesc Liviu şi Radi Marchidan, în vârstă de 30, respectiv 21 de ani.

Corpul lui Casale, om de afaceri de origine calabreză, a fost găsit la 2 aprilie 2010 într-o clădire abandonată din Capriglio, provincia italiană Asti. Dacă la început carabinierii care se ocupau de anchetă nu puteau găsi un motiv care să ducă la comiterea crimei, cercetările au arătat că victima făcea parte dintr-o organizaţie care ajuta persoanele interesate să obţină ilegal sume foarte mari de la bănci, sub formă de credite. În cele mai multe cazuri, sumele erau destinate achiziţionării sau restaurării de imobile.

Cei doi fraţi români ar fi apelat şi ei la Casale, dar după ce au luat împrumutul au relizat că au fost înşelaţi, susţine presa italiană. Aşa că au mers la cel care le asigurase obţinerea frauduloasă a banilor, l-au sechestrat, l-au legat şi l-au bătut până l-au omorât, după care au transportat corpul în clădirea  în care a fost găsit.

Anchetatorii au stabilit că această clădire aparţine lui Carmeo Casale, care ar fi cumpărat-o cu intenţia de a o restructura şi revinde. Înainte să se ocupe de imobiliare şi de obţinerea frauduloasă de credite, italianul a avut o afacere cu maşini furate.

La începutul anchetei, carabinierii au luat în considerare şi ipoteza ca asasinatul să fie legat de imigraţia clandestină pentru că, scotocind prin trecutul bărbatului, au descoperit că încercase cu puţin înainte deces să-i facă acte unei nigeriane care se afla ilegal la Torino.

Dacă în Italia cei doi românii au ajuns în atenţia presei pentru o crimă, în Spania, un grup de muncitori, tot români, sunt văzuţi drept suspecţi în cazul unui furt de 400.000 de euro de la o mănăstire. Iniţial, călugăriţele au spus că hoţul sau hoţii le-ar fi furat 1,5 milioane de euro, pe care îi ţineau ascunşi în pungi de plastic, în spatele unui şifonier, însă au revenit asupra declaraţiilor şi au mai tăiat din sumă, după ce autorităţile s-au întrebat cum ar fi putut femeile să strângă o asemenea sumă. Surse apropiate de comunitatea religioasă au declarat că în urmă cu puţin timp în mănăstire s-au făcut diverse reparaţii, executate de un grup de muncitori din est, majoritatea români, iar principalele suspiciuni merg în direcţia acestora.
×