x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Români din America implicaţi în obţinerea frauduloasă de fonduri federale

Români din America implicaţi în obţinerea frauduloasă de fonduri federale

de Sînziana Stancu    |    16 Iul 2010   •   00:00

Un tribunal federal din Statele Unite a pus sub acuzare 24 de persoane, între care şi doi români, care au participat la o operaţiune de obţinere frauduloasă de fonduri federale în valoare de peste 2,35 de milioane de dolari.

Punerea sub acuzare, anunţată joi de procurorii americani, intervine după ce românul Ovidiu Isac, în vârstă de 28 de ani, din Skokie, statul Illinois, a fost arestat în aprilie, în cadrul aceluiaşi dosar. Celelalte 23 de persoane au fost fost pentru prima oară puse sub acuzare joi, potrivit procurorilor federali, citaţi de site-ul Chicago Breaking News.

Fratele lui Ovidiu, Daniel Isac, în vârstă de 25 de ani, din Mount Prospect, a fost şi el pus sub acuzare joi. Români sunt deocamdată eliberaţi pe cauţiune. Ovidiu Isac a fost acuzat în aprilie că a obţinut în mod fraudulos fonduri federale, prin completarea a peste 200 de formulare false în numele unor cetăţeni români. Acuzaţiile se bazează pe informaţii furnizate de un martor, care a mărturisit Biroului Federal de Investigaţii (FBI) că el şi alte persoane au participat împreună cu Isac la această acţiune, în care Isac primea 70 la sută din banii obţinuţi, subliniază sursa citată.

Acuzaţiile se referă la o conspiraţie în vederea unui furt de fonduri federale, fonduri guvernamentale şi a fraudării Fiscului american, iar acuzaţii riscă cel puţin 15 ani de închisoare fiecare şi amenzi în valoare de 500.000 de dolari.


×
Subiecte în articol: externe