x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

07 Feb 2005   •   00:00

8 FEBRUARIE 2005
CANADA. Deschiderea oficiala a sediului Centrului Comunitar Romanesc din British Columbia, Canada, a avut loc sambata, 5 februarie, in New Westminster, informeaza RGN Press. Cu aceasta ocazie au fost prezentate pe scurt istoria si realizarile BC RCC de-a lungul celor 5 ani de existenta, precum si noile proiecte de viitor. In onoarea celor care au participat la deschidere, Centrul Comunitar Romanesc a oferit un Cocktail Party, unde s-a putut inchina un pahar de sampanie pentru "noua casa de suflet si simtire romaneasca". La aceasta festivitate au fost invitati sa participe si primarul si consilierii orasului New Westminster.

TABARA. Romanii din Ungaria vor putea sa participe in perioada 6-13 februarie la o tabara de schi pe Valea Prahovei, transmite Romanian Global News. Evenimentul de la Sinaia, Predeal, Azuga si Poiana Brasov este organizat de Asociatia Turistica a Romanilor din Ungaria si va aduce la munte 70 de participanti. Acestia vor fi cazati la hoteluri din Predeal si vor avea parte de un program de vizitare a principalelor obiective turistice locale precum Palatul Peles, biserici si manastiri din zona, program combinat cu sporturile de iarna. In excursia din Romania se vor deplasa gratuit si 20 de elevi de la scoala romaneasca din Jula, a caror participare e asigurata de asociatia organizatoare si de Uniunea Culturala a Romanilor din Ungaria.

CRESTERE. Numarul imigrantilor care sosesc in provincia spaniola Castello a crescut considerabil in ultimii opt ani, informeaza un raport al Ministerului Imigratiei, citat de Europa Press. In anul 1996, la Castello se aflau circa 5.600 de imigrantii, in timp ce, la sfarsitul anului 2004, numarul acestora a ajuns la peste 69.000. Potrivit documentului, 33.000 dintre imigranti (aproape 50%) sunt de nationalitate romana si au varste cuprinse intre 21 si 32 de ani. Mai mult, raportul arata ca 44,3% dintre imigrantii romanii sunt de sex feminin. Dupa romani, cele mai mari comunitati de imigranti le au marocanii si maghiarii.

Grupaj realizat de Anca Alexe

×
Subiecte în articol: diaspora