x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

28 Ian 2005   •   00:00

29 IANUARIE 2005
PREOT. Arhiepiscopia Romana din America si Canada face apel la toti romanii pentru a intinde o mana de ajutor preotului roman George Pop, de la Biserica Ortodoxa Romana "Sfantul Stefan" din South Saint Paul, Minnesota, care are nevoie urgenta de un transplant de ficat, transmite RGN Press. Potentialul donator trebuie sa aiba varsta cuprinsa intre 18 si 50 de ani, grupa sangvina 01 sau A2, sa nu fi avut probleme cardiace, sa nu fie obez, sa nu sufere de infectii cronice sau alcoolism. Informatiile despre posibilii donatori pot fi trimise la Fairview University Hospital in Minneapolis, Susan sau Ellen, la telefonul direct 612-626-3991. (Anca Alexe)

SERVICIU. Romanii din Italia vor avea la dispozitie, in curand, un serviciu telefonic de informatii, prin care se incearca oferirea unui ajutor concret cu informatii utile tuturor romanilor din Italia. La dispozitia celor interesati va fi pus un numar de telefon unic national, care urmeaza a fi stabilit cat de curand. Costul apelului telefonic, fie ca se telefoneaza de la Roma sau de la Milano, va fi de 0,12 euro pe minut. La viitorul numar de telefon, romanii din Italia vor putea solicita informatii legate de practicile consulare, echivalarea studiilor, documente pentru chestura, cotele de intrare in Italia etc. (Anca Alexe)

ARESTATI. Sase romani au fost arestati in apropiere de localitatea Fuentes de Onoro, Salamanca, Spania, in apropiere de granita spaniolo-portugheza. Arestatii, doi barbati si patru femei cu varste cuprinse intre 21 si 52 de ani, nu aveau actele in regula si trecusera ilegal frontiera, ascunsi intr-o furgoneta inmatriculata in Romania. (Costin Anghel)

EXPOZITIE. Asociatia "Miorita" impreuna cu Institutul Cultural Roman din Londra organizeaza o expozitie fotografica denumita "PhotoRaid (Shooting at The Gates)". Expozitia prezinta fotografiile satelor si bisericilor fortificate saxone din Romania. Proiectul a fost realizat sub inaltul patronaj al UNESCO. Caravana fotografica a ajuns in 62 de sate medievale romanesti. Expozitia va fi prezentata in orasul Graz, Austria, in perioada 12-19 februarie 2005. La Londra, fotografiile vor putea fi admirate la Institutul Cultural Roman in perioada 2-21 februarie 2005. Adresa Institutului este: 1 Belgrave Square SW1X 8PH. (Costin Anghel)

×
Subiecte în articol: diaspora