x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/INFO

ROMANI IN LUME/INFO

12 Ian 2005   •   00:00

13 ianuarie 2005
VICTIMA. Accidentul feroviar de la finele saptamanii trecute de la Bologna a lasat in urma sa 17 morti, printre care si o romanca, relateaza RGN Press. Bianca Bairam, in varsta de 26 de ani, era mama a patru copii. Ea a fost recunoscuta de rude si identificata cu certitudine dupa amprentele digitale, prin intermediul cererii pentru obtinerea unui permis de sedere. Tanara locuia in Bologna, impreuna cu sotul sau si cu alte rude intr-o cladire mai veche, ocupata de imigranti si redenumita de acestia "Ferrohotel". Alaturi de ea, in trenul in care si-a pierdut viata tanara romanca, se mai afla inca o ruda de-a sa, in varsta de 29 de ani, care a reusit sa se salveze.

CARTI. Romanii aflati in afara granitelor tarii pot beneficia gratuit de aparitiile literare dorite prin intermediul Internetului, transmite RGN Press. Portalul cartionline.com pune la dispozitia bibliofililor o gama variata de carti scrise in romana, din cele mai diverse domenii, de la basme, poezie, proza, romane, dictionare, spiritualitate, memorii pana la carti de specialitate, science-fiction, thriller, sau carti politiste si umoristice. Ideea paginii de web a venit ca urmare a dorintei de creare a unei mari biblioteci virtuale cu carti scrise doar in limba romana. Proiectul dispune si de ajutorul cititorilor, acestia putand corecta on-line greseli care exista in paginile publicate pe site, scanand acele carti care nu apar in format electronic sau transformand pozele si fisierele in fisiere specifice de recunoastere.

PUNCTE DE IESIRE. Pentru romanii stabiliti in strainatate si care vor sa revina in teritoriu, autoritatile de frontiera din Ungaria au pus la dispozitie nu mai putin de zece puncte de frontiera pe unde acestia pot iesi din tara, informeaza RGN Press. Inspectoratul General al Politiei de Frontiera recomanda tuturor conducatorilor de autovehicule sa foloseasca toate punctele de frontiera care le stau la dispozitie la granita cu Ungaria pentru a veni in sprijinul fluidizarii traficului si pentru a se evita aglomeratia. De asemenea, IGPF a marit, tot pentru eficientizarea procesului de trecere a frontierei, numarul de angajati din cele zece puncte de frontiera, pe sensul de iesire din tara.

Grupaj realizat de Anca Alexe

×
Subiecte în articol: diaspora