x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

10 Ian 2005   •   00:00

11 IANUARIE 2005
SPRIJIN. Consiliul Mondial Roman din Los Angeles si Centrul Cultural Roman American "Atheneum" din Atlanta contribuie la actiunile de ajutorare a celor afectati de cutremurul care a facut peste 150.000 de morti, la finele lunii trecute, in Asia de Sud-Est. "Profund afectati de dezastrul din bazinul indonezian, Consiliul Mondial Roman, prin organizatiile sale, Centrul Cultural Roman American «Atheneum» Atlanta, Georgia, si Consiliul Roman American din Los Angeles au reusit sa depuna suma de 2.400 de dolari, o parte in contul «Asia Relief found» al Bisericii Ortodoxe din Atlanta, iar cealalta parte, in contul «Southasia Disaster Relief found» al Arhidiocezei Catolice din Los Angeles", au scris romanii intr-un mesaj citat de Romanian Global News (RGN).

IRLANDA. Romanii care doresc sa obtina cetatenia irlandeza intampina dificultati in procurarea ei incepand cu data de 1 ianuarie 2005. Irlandezii au modificat Legea cetateniei si actul legislativ a intrat in vigoare in prima zi a noului an, informeaza RGN Press. Modificarile vor duce la o scadere masiva a cererilor de azil in Irlanda. Rezultatele referendumului organizat aici in iunie 2004 au aratat ca 80% din electorat a votat impotriva acordarii cetateniei copiilor nascuti pe teritoriu irlandez, dar din parinti care nu sunt cetateni ai Irlandei. Legea cetateniei s-a modificat ca urmare a rezultatului referendumului si a numarului mare de cereri de cetatenie cu acte false care au fost depuse oficial in ultimii trei ani.

GALA SPORTIVA. Clubul Sportiv Iron Tiger Muay Thai, condus de Alin Halmagean, organizeaza o gala de arte martiale, unde se vor infrunta selectionatele Romaniei si Canadei. Gala este organizata impreuna cu Federatia Canadiana de Muay Thai. Cei patru reprezentanti ai Romaniei, multipli campioni nationali de Muay Thai si Kickboxing, vor fi insotiti de Florin Ioana, antrenor federal. Principalul eveniment al galei va fi lupta pentru titlul de Campion al Canadei la categoria mijlocie. La aceasta gala si-au confirmat prezenta Laura Vuculescu, campioana mondiala de Kickboxing, si Alex Jucan, luptator profesionist de origine romana din circuitul K-1. Evenimentul va avea loc la data de 15 ianuarie, la "Duncan McIntosh Arena", in Ontario. (Costin Anghel)

×
Subiecte în articol: diaspora