x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

03 Dec 2004   •   00:00

4 DECEMBRIE 2004
ARESTARI. Trei romance se numara printre cele 27 de persoane arestate in Spania, pentru traficarea a 3 tone de hasis, informeaza Mediafax. Valoarea drogurilor pe piata neagra se ridica la cateva milioane de euro. Reteaua de trafic international de stupefiante a fost anihilata de politistii spanioli cu ajutorul politistilor din Franta. Gruparea aducea drogurile din Africa pana in Franta, ascunse in masini furate de romani si albanezi. Anchetele au indicat existenta a doua grupari, cu sarcini distincte: una specializata in furtul de masini, iar alta in transportul stupefiantelor din Africa spre Franta. Prima romanca a fost arestata pe data de 23 noiembrie.

SARBATOARE. Cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, Comunitatea Romanilor din Italia va vernisa duminica, 5 decembrie, expozitia "Port Popular Romanesc". Evenimentul se va desfasura la San Giuliano Milanese, pe Via Trieste 22, de la ora 16.00, informeaza RGN Press. Expozitia va ramane deschisa publicului pana la 13 decembrie si va putea fi vizitata intre orele 10:00-13:00 si 16:00-19:00.

STRIPPERGATE. Autoritatile de la Ottawa au anulat prevederile legale care le permiteau dansatoarelor exotice imigrante sa devina cetateni canadieni. Presa canadiana spune ca, totusi, ministrul Muncii, Joe Volpe, a lasat o portita deschisa pentru patronii de cluburi de noapte: pot sa aduca dansatoare din afara daca dovedesc, pentru fiecare caz, ca nu exista oferta de forta de munca pe piata locala. Decizia a venit dupa ce un scadal care le implica pe o dansatoare de origine romana, Alina Balaican si pe ministrul Imigrarii, Judy Sgro, a izbucnit la Ottawa.

DISCRIMINARE. Imigrantii care vin din tarile nord-africane in Spania sufera mai mult din cauza discriminarii decat imigrantii romani, in ceea ce priveste gasirea unui loc de munca in provincia Castellon. Concluzia apartime unui studiu din cadrul proiectului Accord asupra inegalitatii de sanse dintre imigranti. Studiul spune ca in provincia spaniola au venit anul trecut 43.798 de imigranti cu acte in regula, din care 35% veneau din Romania, 15,7% din Maroc, 12,5% din Uniunea Europeana si 8% din Columbia.

×
Subiecte în articol: diaspora