x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

29 Noi 2004   •   00:00

30 NOIEMBRIE 2004
LEGALIZARE. Peste 100.000 de imigranti ilegali, dintre care si foarte multi romani, asteapta sa intre in legalitate pe teritoriul Spaniei. Guvernul spaniol a anuntat ca, in luna februarie a anului viitor, va incerca o reglementare a situatiei imigrantilor ilegali. Aceasta regularizare vine mai ales in sprijinul imigrantelor ilegale. In Spania, potrivit estimarilor oficialitatilor de la Madrid, in ilegalitate lucreaza mai multe femei decat barbati. In prezent, din totalul imigrantilor legali aflati pe teritoriul spaniol 63,9% sunt barbati, fata de numai 36% femei. Dupa reglementarea din 2005, autoritatile spaniole se asteapta ca procentul imigrantelor platitoare de impozite sa creasca pana la 41%.

INSELACIUNI. In Irlanda, politistii au descoperit o noua metoda prin care infractorii, mai ales romani, fura bani din bancomate. Prin aceasta noua modalitate au fost furate deja 1.500 de lire sterline din conturile a doi clienti ai unei banci irlandeze. Infractorii instalau dispozitive de clonat cardurile bancare in bancomate. Inspectorul britanic Tom O’Grady spune ca "operatiunea infractorilor a fost pregatita cu meticulozitate, dar, din fericire, am descoperit-o la timp. Pierderile financiare ale bancilor ar fi fost foarte mari".

PETRECEREANIVERSARA. Site-ul www. rombel.com al Comunitatii Romane din Belgia a implinit 2 ani de existenta. Administratorii paginii de Internet organizeaza cu aceasta ocazie un chef romanesc. Petrecerea va avea loc la data de 4 decembrie 2004, cu incepere de la ora 17:00 . Inscrierile se fac in baza de date: "Party Rombel" la: http://groups.yahoo.com/group/rombel/database. Seara are 3 parti: de la ora 17:00 se va servi masa traditionala, intre orele 20:00-22:00 se vor imparti cadouri de Mos Nicolae, iar in ultima parte a serii este program de discoteca. Adresa: Taverne de Diamant, Avenue de Diamant 62, Schaarbeek, BXL tel 02.732.65.60.

×
Subiecte în articol: diaspora