x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANI IN LUME/Info

ROMANI IN LUME/Info

11 Noi 2004   •   00:00

11 NOIEMBRIE 2004
ARESTARE. Politistii din Burriana, Spania, au retinut in localitatea Castello sase membri ai unei bande formate din romani, despre care se presupune ca se ocupa cu stoarcerea de bani, intimidarea si rapirea conationalilor. Investigatia a inceput dupa ce doi romani i-au denuntat pe cei sase pentru violarea domiciliului lor. Dupa ce i-au batut, atacatorii le-ar fi cerut celor doi soti o taxa de protectie lunara, alternativa fiind moartea. Suspectii au fost arestati dupa un filaj in casa celor doi romani. (Costin Anghel)

HIROTONISIRE. Parohia ortodoxa romana de la Strasbourg a sarbatorit 20 de ani de la infiintare. Cu aceasta ocazie, Iosif Pop, mitropolitul Diocezei Ortodoxe Romane pentru Europa Occidentala si Meridionala, l-a hirotonit pe preotul diacon George, care va sluji la Parohia Nancy. La Sfanta Liturghie au participat opt slujitori, preoti si diaconi si multe sute de credinciosi. La slujba au asistat printre altii Monseniorul Vito Rallo, observator permanent al Sfantului Scaun la Strasbourg, canonicul FranIois Geissler, din partea Bisericii Catolice, Annick de Montgolfier, din partea municipalitatii Strasbourg, si deputatul, primar al Hoenheim, Andr... Schneider. (Costin Anghel)

INCENDIAT. Un roman de 41 de ani din Italia a fost victima unui atentat in noaptea de sambata spre duminica. Trei cetateni albanezi l-au imobilizat pe Pavel Costel Marian, au turnat benzina pe el si apoi i-au dat, pur si simplu, foc. Atentatul a avut loc intr-o zona centrala a orasului Viterbo, in Piazza della Morte. Cercetarile au inceput inainte de miezul noptii, astfel incat ieri seara politistii din Viterbo au reusit sa ii identifice pe atacatori. Doi dintre ei sunt imigranti cu acte in regula, iar unul este clandestin. Starea lui Marian este grava, iar o suprafata de 80% din corpul sau este acoperita cu arsuri de gradul doi. Salvatore Gava, cel care conduce investigatiile, a declarat ca motivul pentru care Pavel Marian a fost agresat este acela ca romanul s-a uitat prea insistent la una dintre fetele care ii insoteau. (Andrada Floria)

×
Subiecte în articol: diaspora