x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe România este pe locul 3 în UE la creşterea comerţului cu amănuntul

România este pe locul 3 în UE la creşterea comerţului cu amănuntul

03 Apr 2019   •   13:06
România este pe locul 3 în UE la creşterea comerţului cu amănuntul

Slovenia, Croaţia şi România au înregistrat în februarie cel mai semnificativ avans din Uniunea Europeană al comerţului cu amănuntul, comparativ cu perioada similară din 2018, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,8% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 3,3%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 5,1%, cele de combustibili au urcat cu 3%, iar cele de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 1%.
În februarie, majoritatea statelor a raportat creşteri anuale, în timp ce în Bulgaria comerţul cu amănuntul a stagnat în februarie. Cel mai semnificativ avans anual s-a înregistrat în Slovenia (11,8%), Croaţia (11,4%) şi România (9,1%).
În februarie, comparativ cu luna precedentă, comerţul cu amănuntul a crescut cu 0,4% în zona euro şi în Uniunea Europeană, după ce în ianuarie s-a înregistrat un avans de 0,9% în zona euro şi de 1% în UE. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 1%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au scăzut cu 0,1% iar cele de combustibili cu 0,2%.
Cele mai mari creşteri lunare au fost înregistrate în Croaţia (4,4%), Belgia şi Letonia (ambele cu 1,6%), cel mai semnificativ declin fiind raportat în Slovacia (minus 1,5%), Portugalia (minus 1%), Bulgaria (minus 0,6%), Malta (minus 0,3%) şi România (minus 0,2%). 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: comert cu amanuntul