x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii de pe nava St James Park au fost eliberaţi de piraţii somalezi

Românii de pe nava St James Park au fost eliberaţi de piraţii somalezi

de Sînziana Stancu    |    14 Mai 2010   •   00:00

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat vineri că doi români care făceau parte dion echipajul navei St. James Park, eliberată vineri, se află în stare bună, în siguranţă, şi urmează să revină în România în cel mai scut timp.

"Întregul echipaj, inclusiv cei doi cetăţeni români, se află în siguranţă, în stare bună, urmând ca în cel mai scurt timp să se întoarcă acasă. Familiile celor răpiţi au fost anunţate despre eliberare de firma proprietară a navei, precum şi de Ministerul Afacerilor Externe", a precizat MAE român.  

Ministerul spune că eliberarea navei St. James Park, sechestrată pe data de 28 decembrie, a fost posibilă în urma negocierilor directe purtate de firma proprietară a navei cu răpitorii, dar şi a eforturilor autorităţilor abilitate.

Atât autorităţile, cât şi firma proprietară a navei au păstrat discreţie asupra negocierilor, orice mediatizare punând în pericol rezultatul acestora, inclusiv viaţa celor răpiţi. Ambasada României la Londra a monitorizat cazul, iar autorităţile române au păstrat legătura cu familiile cetăţenilor români şi cu firma proprietară a navei. De asemenea, Ambasada României la Londra a avut o comunicare permanentă cu celula de criză formată în cadrul companiei proprietară a navei, care s-a ocupat de negocieri, precum şi cu autorităţile britanice.

×
Subiecte în articol: externe