x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ROMANII IN LUME/Forum - Cum sa economisesti bani in Tokyo

ROMANII IN LUME/Forum - Cum sa economisesti bani in Tokyo

27 Iul 2004   •   00:00

Romanii care traiesc in Japonia sau care au trecut candva pe acolo isi impartasesc experientele despre viata din Tara Soarelui Rasare pe forumul romania-japan.info, administrat si moderat de doi romani.

"Mancarea este deosebit de scumpa cu cat te apropii de mijlocul orasului si daca cumperi din marketuri. Eu cel putin in 2002 si 2004 a trebuit sa ma descurc de unul singur asa ca am aplicat urmatoarele. Am iesit in afara orasului la piata de unde mi-am cumparat cele necesare in forma de legume si fructe. In aceste piete ai posibilitatea sa te tocmesti la pret cu vanzatorii si exista marfa multa care trebuie vanduta in doua-trei zile, asa ca ei vand rapid ceea ce duce la mari scaderi de pret. Foarte ieftin este, bineinteles, orezul. In plus, pietele deschise ofera un sortiment mare si placut. NU cautati sa mancati in restaurante din centrul Tokyo-ului, ci iesiti mai spre Asakusa, Ichgaya, Iotsuya, Ebisu, Setagaya, unde pentru 500 de yeni poti manca portii enorme de Ramen sau alte specialitati de peste si orez teribil de gustoase. Cu un Tokyo Tourist Map combinati la plimbarea cu metroul in asa fel ruta incat sa schimbati mai rar intrarile care sunt de fiecare data cu plata. Ah, era sa uit! Va recomand pntru preturile scazute: Tsukuji Station cu Hibya Line, unde este una dintre cele mai mari piete din Asia; este colosal de vazut si ieftin de cumparat si mancat."
@claudiu

"In Asakusa am stat eu. Este district turistic si nu este deloc ieftin... cel putin eu nu am gasit locuri ieftine... cele mai ieftine restaurante sunt cele italienesti..."
@Katana

"Despre magazine... cred ca o alegere buna este yamaya (shinjuku) unde poti sa gasesti o varietate de produse importante la un pret relativ mic, in special vinuri destul de bune daca stii ce sa alegi. Un alt magazin... don quijote (shibuya)."
@Almira

×
Subiecte în articol: diaspora