x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românii, susţinuţi în Elveţia

Românii, susţinuţi în Elveţia

04 Noi 2009   •   00:00

Consiliul Federal elveţian a acceptat modificările ordonanţei privind lucrătorii detaşaţi în această ţară. Modificările, care fuseseră anunţate cu ocazia referendumului din februarie, se referă la prelungirea acordului cu UE de liberă circulaţie a persoanelor şi la extinderea lui la România şi Bulgaria.

Potrivit site-ului Confederaţiei, citat de Mediafax, măsurile vor eficientiza prevederile care însoţesc libera circulaţie a persoanelor, prevederi introduse la 1 iunie 2004 pentru a se evita exercitarea unei presiuni asupra salariilor din Elveţia ca urmare a acordului de liberă circulaţie a persoanelor încheiat cu Uniunea Europeană. De acum înainte, vor fi efectuate, anual, 27.000 de controale pentru a se consta dacă se respectă sau nu condiţiile minime de muncă şi salariu.

Până în prezent, numărul acestor controale era cu 20% mai mic, respectiv 22.500. Modificările aduse ordonanţei angajează costuri suplimentare pentru Confederaţia elveţiană în valoare de circa 1,9 milioane de franci (1,26 milioane de euro). Modificarea acestei ordonanţe va intra în vigoare la 1 ianuarie 2010. (Mediafax)

×
Subiecte în articol: externe