x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Românul acuzat că a furnizat componente militare Iranului, condamnat la 3 ani de închisoare

Românul acuzat că a furnizat componente militare Iranului, condamnat la 3 ani de închisoare

11 Iun 2009   •   00:00

Cetăţeanul american de origine română Traian Bujduveanu, în vârstă de 54 de ani, care a pledat vinovat în aprilie pentru furnizare de componente militare unui cumpărător iranian, a fost condamnat la aproape trei ani de închisoare, potrivit Sun Sentinel, citat de Mediafax.



Bujduveanu risca cinci ani de închisoare, dar judecătorul Patricia Seitz l-a condamnat la 35 de luni de închisoare, urmate de trei ani de eliberare sub supraveghere.

Bujduveanu este acuzat că prin compania sa, Orion Aviation, din Plantation, Florida, a vândut componente pentru avioane către omul de afaceri Hassan Keshari pentru cumpărători din Iran şi a exportat componente pentru avioane către Iran prin transporturi trimise către Dubai, în Emiratele Arabe Unite.

Printre compenentele exportate ilegal către Iran se numără piese concepute exclusiv pentru avioane de vânătoare F-14, elicoptere de atac Cobra AH-1 şi elicoptere militare CH-53A. Toate aceste tipuri de aeronave fac parte din flota militară iraniană, în timp ce avionul F-14 este folosit exclusiv de armata iraniană.

Toate componentele livrate de Bujduveanu sunt fabricate în Statele Unite şi sunt destinate exclusiv uzului militar, fiind considerate de Departamentul american de Stat "articole de apărare"

Mediafax

×
Subiecte în articol: externe