x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Romii, vînaţi de Berlu’

Romii, vînaţi de Berlu’

15 Mai 2008   •   00:00
Romii, vînaţi de Berlu’

Printre priorităţile noului guvern italian, care a primit ieri votul de încredere al Senatului, figurează şi adoptarea unei legislaţii drastice, împotriva imigraţiei care îi vizează în special pe romi.

Printre priorităţile noului guvern italian, care a primit ieri votul de încredere al Senatului, figurează şi adoptarea unei legislaţii drastice, împotriva imigraţiei care îi vizează în special pe romi.

 

 

“Decretul pe tema siguranţei va fi adoptat de Consiliul de Miniştri, care va avea loc la Neapole, miercurea viitoare, a anunţat ieri şeful noului Executiv de la Roma, Silvio Berlusconi, în cadrul primei dezbateri după acordarea votului de încredere de către Senat”, relatează AFP. Noile măsuri de luptă împotriva imigraţiei clandestine figurează printre priorităţile guvernului italian şi îi vizează în special pe romi, acuzaţi de comiterea multor delicte, de la cele mai uşoare, la cele grave, pe teritoriul Italiei. De altfel, ministrul român de interne, Cristian David, pleacă în Peninsulă, unde va avea o întrevedere de urgenţă cu omologul său italian, Roberto Maroni, şi cu alţi membri ai Guvernului de la Roma, pentru a discuta despre criza imigranţilor români ilegali din Italia.

 

 

ÎNCHISOARE ŞI EXPULZARE. “Se impune o măsură importantă în domeniul politicii siguranţei”, a argumentat Berlusconi, explicînd apoi că decretul Guvernului va include, în principal, crearea unui delict de imigraţie clandestină, pedepsit cu închisoarea de la şase luni la patru ani, cu judecarea cazului în maximum 15 zile din momentul arestării suspectului, urmat cu expulzarea imediată în caz de recunoaştere a vinei de către inculpat.

 

În premieră, în decret se va include şi obligativitatea testului ADN, pentru împiedicarea reîntregirii familiei, construirea de noi centre pentru imigranţi, precum şi prelungirea perioadei de reţinere a imigranţilor ilegali în aceste centre, pînă la 18 luni. La rîndul său, ministrul Maroni, recunoscut pentru atitudinea lui dură faţă de imigraţia clandestină, ca şi pentru euroscepticismul său, membru al Ligii Nordului, a subliniat că va completa propunerile lui Berlusconi privind măsurile împotriva imigraţiei ilegale.

 

sanziana.stancu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: externe