x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Două persoane au fost ucise și o fată a fost rănită în atacul armat din Rotterdam

Două persoane au fost ucise și o fată a fost rănită în atacul armat din Rotterdam

28 Sep 2023   •   21:10
Două persoane au fost ucise și o fată a fost rănită în atacul armat din Rotterdam

Două persoane au fost ucise și o fată de 14 ani a fost grav rănită, după ce un bărbat înarmat a deschis focul joi într-un apartament și într-un spital din Rotterdam.

Împușcăturile au făcut ca unii pacienți și medici să fugă din Centrul Medical Erasmus din centrul orașului Rotterdam, în timp ce alții s-au baricadat în camere, transmite AP.

Șeful poliției, Fred Westerbeke, a declarat că atacatorul este un student de 32 de ani din Rotterdam. El a fost arestat la spital având asupra sa o armă de foc. Identitatea sa nu a fost dezvăluită, iar motivul împușcăturilor este în curs de investigare.

El a împușcat și ucis mai întâi o femeie de 39 de ani și a rănit-o grav pe fiica acesteia, în vârstă de 14 ani, într-un apartament din apropierea locului unde locuia suspectul, a declarat șeful poliției.

Acesta a mers apoi la Centrul Medical Erasmus din apropiere, unde a împușcat și ucis un bărbat de 46 de ani, profesor la spital. El a provocat, de asemenea, incendii la locul ambelor împușcături.

Suspectul a cooperat cu poliția, a precizat Westerbeke.

Regele Willem-Alexander și regina Maxima și-au exprimat condoleanțele pe rețelele de socializare. „Inimile noastre sunt alături de familiile și prietenii victimelor violențelor din această după-amiază din Rotterdam”, a scris perechea regală.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: rotterdam atac persoane ucise