x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rozul guvernamental

Rozul guvernamental

de Sînziana Stancu    |    17 Apr 2008   •   00:00
Rozul guvernamental
Sursa foto: Susana Vera/

Spania a luat ieri atitudine faţă de remarcele zeflemiste făcute de Berlusconi, noul prim-ministru italian, la adresa componenţei preponderent feminine a cabinetului lui Zapatero, omologul său spaniol.

Spania a luat ieri atitudine faţă de remarcele zeflemiste făcute de Berlusconi, noul prim-ministru italian, la adresa componenţei preponderent feminine a cabinetului lui Zapatero, omologul său spaniol.

Partidul Socialist spaniol i-a recomandat noului premier italian, Silvio Berlusconi, să angajeze mai multe femei în viitorul său cabinet, după ce acesta luase în zeflemea faptul că majoritatea miniştrilor premierului spaniol Jose Luis Zapatero este formată din femei, astfel încît cabinetul lui este “prea roz”, scrie The Straits Times. Cabinetul lui Zapatero, format în urmă cu o lună, are în componenţă nouă femei, iar una dintre ele, Carme Chacon, este prima femeie care deţine portofo­liul Apărării, fiind şi însărcinată.

 

BENEFICE. “În Italia, ca şi în Spania, există destule femei bine calificate, inteligente şi capabile să fie miniştri sau să ocupe alte posturi în guvern”, a fost replica dată de secretarul Partidului Socialist spaniol, Elena Valenciano, la comentariile legate de guvernul “roz” de la Madrid. Elena i-a recomandat lui Berlusconi să facă la fel, cînd îşi va forma viitorul exe­cutiv, pentru că femeile, susţine ea, “ar fi benefice pentru politica şi societatea din Italia” ...

Cu o zi înainte, Berlusconi îl luase în zeflemea, la postul Radio Monte Carlo, pe omologul său spa­niol, spunînd că Zapatero “va avea probleme în a le conduce” pe femeile din guvernul său şi precizînd că “aşa ceva nu se va întîmpla în Italia”, pentru că în această ţară “bărbaţii domină în politică şi nu este uşor să găseşti femei calificate pentru funcţii în Guvern”. Glumele şi comentariile lui Berlusconi au fost adesea interpretate de presa spaniolă, care a fost invadată de fotografii înfăţişînd-o pe Carme Chacon însărcinată, inspectînd trupele spaniole, şi pe Zapatero pozînd în mijlocul femeilor din cabinetul său.


sanziana.stancu@jurnalul.ro

×
Subiecte în articol: externe