x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rudele victimelor avionului prăbuşit în Atlantic pot cere suspendarea flotei Airbus

Rudele victimelor avionului prăbuşit în Atlantic pot cere suspendarea flotei Airbus

02 Iul 2009   •   00:00

Familiile victimelor avionului companiei Air France, prăbuşit pe 1 iunie în Oceanul Atlantic, ar putea cere menţinerea la sol a flotei avioanelor Airbus, în contextul în care astăzi va fi prezentat un raport interimar al comisiei de anchetă.



Potrivit unor surse oficiale, raportul comisiei de anchetă va evidenţia faptul că vremea nefavorabilă ar fi fost un factor în prăbuşirea avionului care zbura pe ruta Rio de Janeiro - Paris, însă principala problemă ar fi senzorii pentru stabilirea vitezei, relatează cotidianul The Times, citat de Mediafax.

Agenţia Europeană pentru Siguranţa Aeriană (EASA) probabil va fi întrebată de ce nu a luat niciodată măsuri pentru remedierea problemelor la avioanele de tip Airbus 330-340.

"EASA are o obligaţie legală şi morală să abordeze o dată şi pentru totdeauna această problemă. Dacă un sistem este defect, atunci toată flota trebuie menţinută la sol", afirmă James Healy-Pratt, reprezentantul companiei de avocatură Stewarts Law. Firma de avocatură este reprezentantul legal al familiilor a 20 dintre victimele cursei Air France 447.

Deocamdată, echipele de intervenţie au identificat doar 11 dintre cele 50 de cadavre recuperate din Oceanul Atlantic. (V.A.)

×
Subiecte în articol: externe