x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ruinat de mafie, un italian îşi vinde organele pe internet

Ruinat de mafie, un italian îşi vinde organele pe internet

19 Noi 2010   •   11:48
Ruinat de mafie, un italian îşi vinde organele pe internet
Sursa foto: /www.ignaziocutro.com
Un om de afaceri italian din domeniul construcţiilor, care a denunţat mafia siciliană pentru extorcare de bani şi care a dat faliment după ce clanurile l-au privat de toate contractele, s-a hotărât să-şi vândă organele pe internet.

Opt persoane au fost arestate în urma denunţului făcut de omul de afaceri Ignazio Cutro, scrie presa italiană, citată de Agerpres. Clanurile mafiote s-au răzbunat, înţelegându-se să-l împingă pe Cutro la faliment.

Ignazio Cutro, de 44 de ani, cofondator al asociaţiei anti-extorcare "Libera Terre", foarte activă în regiunea Agrigento în vederea sensibilizării comercianţilor şi întreprinzătorilor faţă de lupta anti-mafia, afirmă pe blogul său că a fost abandonat de autorităţi.

"Familia mea şi cu mine am crezut în ceea ce am făcut şi continuăm să credem", spune el într-un mesaj postat pe blogul personal pe 11 noiembrie. El consideră însă că mafia este pe cale să câştige pentru că l-a lipsit de orice mijloc de supravieţuire. "Mi-a fost luată chiar şi demnitatea...Am cerut ajutor ca să muncesc, n-am primit niciun răspuns din partea instituţiilor, unde sunt oamenii noştri politici?", se întreabă el.

În acelaşi mesaj, italianul anunţă că nu-i mai rămâne decât  un singur lucru de făcut pentru a-şi întreţine familia: să-şi vândă organele, "începând cu rinichii". "Dacă cineva este interesat, să-mi trimită un e-mail. Este preferabil să mori în picioare decât să trăieşti în genunchi", conchide Cutro.

×