x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rupert Murdoch şi fiul lui, convocaţi oficial pentru audiere la Camera Comunelor

Rupert Murdoch şi fiul lui, convocaţi oficial pentru audiere la Camera Comunelor

de Marina Constantinoiu    |    14 Iul 2011   •   15:36

Camera Comunelor din Marea Britanie a cerut in mod oficial, joi, audierea lui Rupert Murdoch, presedintele trustului News Corporation, si a fiului acestuia, James Murdoch, presedintele News International, in scandalul interceptarilor telefonice de catre jurnalisti, relateaza AFP.

Insa, Rupert Murdoch si fiul sau, care sunt si cetateni americani, pot declina invitatiile la audieri si nu pot fi obligati sa participe, completeaza BBC News.

Rupert Murdoch a declarat ca nu este disponibil, iar fiul sau a propus alte doua zile din luna august, potrivit scrisorilor trimise de acestia comisiei.

In schimb, Rebekah Brooks, director general la News International, filiala britanica a News Corporation, a acceptat sa se prezinte in fata Comisiei pentru Mass-Media din Camera Comunelor.

Potrivit presei, audierea celor doi magnati este programata la 19 iulie.

Inchiderea publicatiei News of the World, detinuta de News Corporation, nu pare sa puna capat scandalului interceptarilor telefonice.

James Murdoch, presedintele News International, este cel care a decis inchiderea tabloidului ce face obiectul unei ample anchete vizand procedeele adoptate de mai multi ani pentru obtinerea de informatii - interceptarea convorbirilor telefonice a unor numeroase figuri ale vietii publice si folosirea unor informatori platiti din politie.

×