x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia / 40.000 de ofiţeri trec în rezervă

Rusia / 40.000 de ofiţeri trec în rezervă

28 Apr 2009   •   00:00

Circa 40.000 de ofiţeri din armata rusă vor fi trecuţi în rezervă până la sfârşitul acestui an, a anunţat marţi ministrul adjunct al apărării ruse, Nikolai Pankov. Masivele disponibilizări fac parte din cadrul reformei forţelor militare ruse iniţiate de ministrul apărării Anatoli Serdiukov.



"Estimăm că în acest an vor fi disponibilizaţi aproximativ 36.000-37.000 de ofiţeri", a declarat Nikolai Pankov, citat de Interfax. El a precizat că din numărul total al ofiţerilor ce urmează a fi concediaţi din armata rusă până în 2012, 53.000 au o vechime de sub 20 de ani în cadrul forţelor armate şi ei nu sunt protejaţi din punct de vedere social. Cei care au lucrat în armata rusă timp de 18-19 ani îşi vor continua activitatea până vor împlini minimum 20 de ani, a mai indicat generalul rus, citat de Agerpres.

Reforma demarată de Anatoli Serdiukov a generat proteste vehemente din partea unor generali importanţi din armata rusă, mulţi dintre ei înaintându-şi demisiile în semn de protest faţă de măsurile ministrului, aşa cum a fost cazul lui Vladimir Isakov, şef al trupele ruse necombatante, sau al lui Valentin Korabelnikov, şeful Direcţiei principale de informaţii de pe lângă Statul Major al armatei ruse /GRU/, acesta din urmă fiind înlocuit recent de preşedintele Dmitri Medvedev cu generalul Aleksandr Şliahturov. Ministrul Serdiukov a dat startul procesului de reforme în armata rusă în noiembrie anul trecut, cu scopul "profesionalizării" acesteia. El are în vedere reduceri drastice de cadre, astfel încât efectivele forţelor terestre vor fi reduse de 12 ori, cele aeriene şi cele maritime de trei ori, iar cele strategice de trei ori.

×
Subiecte în articol: externe