x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a descoperit mai multe gropi comune cu trupuri mutilate în Alep

Rusia a descoperit mai multe gropi comune cu trupuri mutilate în Alep

26 Dec 2016   •   17:40
Rusia a descoperit mai multe gropi comune cu trupuri mutilate în Alep

Rusia a anunţat luni descoperirea mai multor gropi comune cu zeci de trupuri mutilate, multe împuşcate în cap, la Alep, oraş sirian al cărei control a fost preluat de armata siriană cu ajutorul trupelor ruse săptămâna trecută, scrie EFE. 

"Am găsit mari gropi comune cu zeci de sirieni care au suferit torturi sălbatice şi represalii. Mulţi dintre ei sunt mutilaţi", a anunţat generalul Igor Konaşenkov, purtător de cuvânt al armatei ruse. 

Generalul rus a mai adăugat că "se pare că acesta este doar începutul". 

"Rezultatele primei inspecţii în cartierele din Alep abandonate la cererea opoziţiei i-ar putea impresiona pe mulţi", a afirmat el. 

Moscova a mai denunţat în ultimele luni execuţiile sumare ale civililor care doreau să părăsească Alepul prin coridoarele umanitare ale Armatei ruse. Rusia a acuzat "grupuri armate criminale care controlau oraşul." 

Konaşenkov a mai spus că au fost descoperite şapte depozite cu muniţie suficiente pentru a înarma mai multe batalioane şi armament greu abandonat, precum tancuri, tunuri şi lansatoare de rachete. 

Generalul a mai spus că geniştii ruşi încearcă să detecteze minele anti-personal plasate în infrastructura civilă a oraşului pentru a facilita întoarcerea locuitorilor. 

Sursa - AGERPRES

×
Subiecte în articol: gropi comune alep Rusia siria alep