x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a finalizat testarea rachetei hipersonice de croazieră Zircon

Rusia a finalizat testarea rachetei hipersonice de croazieră Zircon

01 Iun 2022   •   17:25
Rusia a finalizat testarea rachetei hipersonice de croazieră Zircon

Rusia a finalizat testarea rachetei hipersonice de croazieră Zircon iar în acest an o va amplasa pe o nouă fregată a Flotei Nordului, a anunţat un înalt oficial militar, citat de Reuters.

Noua fregată Amiral Golovko va fi prima navă a Rusiei înarmată permanent cu racheta Zircon, după cum a anunțat Aleksandr Moiseev.

Racheta hipersonică Zircon poate atinge viteze de 9 ori mai mari decât viteza sunetului. Săptămâna trecută, Ministerul rus al Apărării a anunțat efectuarea unui test cu aceasta pe o navă din Marea Barents, lansată către o ţintă aflată la circa 1.000 km distanţă, în Marea Albă.

Totodată, autoritățile de la Moscova au avertizat, zilele trecute, SUA

Viceministrul rus de Externe, Serghei Riabkov, a spus că ajutorul militar al SUA către Ucraina crește riscul unei "confruntări directe" și "extrem de negativ". El s-a referit la sistemul lansator multiplu de rachete cu rază lungă de acțiune HIMARS. 

"Creşterea continuării furnizării de arme sporeşte riscul unei astfel de evoluţii", a spus Riabkov, acuzând SUA că după începerea conflictului din Ucraina "pur şi simplu a dărâmat resturile unei abordări responsabile şi sănătoase a situaţiei" iar "Washingtonul se străduieşte acum să facă totul pentru a provoca o înfrângere strategică Rusiei".

Pe de altă parte, șeful Pentagonului Lloyd Austin, a declarat în luna aprilie că SUA vrea să slăbească Rusia

„Vrem să vedem Rusia slăbită până la punctul în care să nu mai poată face același gen de lucruri precum invadarea Ucrainei”, a declarat acesta la întoarcerea dintr-o vizită la Kiev. 

 

×
Subiecte în articol: Rusia zircon