x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a întocmit o listă neagră cu 30 de companii aeriene incapabile să asigure siguranţa zborurilor

Rusia a întocmit o listă neagră cu 30 de companii aeriene incapabile să asigure siguranţa zborurilor

13 Sep 2011   •   21:00
Rusia a întocmit o listă neagră cu 30 de companii aeriene incapabile să asigure siguranţa zborurilor

Circa 30 de companii aeriene din Rusia sunt considerate putin sigure si risca sa isi piarda licenta. Anuntul a fost facut miercuri de Alexandr Neradko, directorul Agentiei Federale de transporturi aeriene, la o saptamana dupa accidentul unui avion charter produs la Yaroslavl si soldat cu 44 de morti.

'Documentele in vederea anularii licentei a trei dintre aceste companii sunt deja pregatite', a declarat Neradko, potrivit Ria Novosti, fara a oferi mai multe detalii.

Reamintim ca pe 7 septembrie, un avion de tip Yak-42, fabricat in 1993, s-a prabusit imediat dupa decolarea de pe aeroportul din Yaroslavl, provocand moartea a 44 de persoane, intre care toti cei 37 de jucatori si antrenori ai echipei locale de hochei Lokomotiv, care se deplasau la Minsk, pentru un meci de campionat.

Catastrofa este ultima dintr-o serie neagra de accidente aeriene, care l-au determinat pe presedintele Dmitri Medvedev sa ordone inchiderea companiilor aeriene care nu sunt fiabile. Medvedev a cerut Guvernului de la Moscova ca pana la 15 noiembrie sa ia toate masurile care sa permita “incheierea operatiunilor companiilor aeriene incapabile sa garanteze siguranta zborurilor'.

×