x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acceptă voluntari sirieni în războiul din Ucraina

Rusia acceptă voluntari sirieni în războiul din Ucraina

11 Mar 2022   •   17:25
Rusia acceptă voluntari sirieni în războiul din Ucraina
Sursa foto: Serghei Șoigu/Hepta

Autoritățile de la Moscova anunță să acceptă voluntari sirieni pentru a lupta alături de armata rusă, mai ales că puterile occidentale trimit mercenari în sprijinul forțelor ucrainene, scrie AFP.

Ministrul Apărării, Serghei Șoigu, a transmis că există deja voluntari din Orientul Mijlociu, mai ales din Siria, țară apropiată de Federația Rusă. 

Anterior, Vladimir Putin i-a cerut șefului Apărării să accepte voluntari pentru a-i ajuta pe rușii din regiunea separatistă Donbas. El a precizat că aceste măsuri sunt justificate prin faptul că "sponsorii occidentali ai regimului ucrainean nici măcar nu se feresc şi acţionează pe faţă pentru a aduna mercenari din întreaga lume și a-i trimite în Ucraina".

"Dacă lumea occidentală este atât de entuziastă la ideea venirii să lupte împotriva noastră a unor mercenari, atunci avem şi noi voluntari de partea noastră, care doresc să participe", a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

De cealaltă parte, guvernul de la Kiev a anunțat formarea unei legiuni străine de voluntari în cadrul armatei ucrainene. 



 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina voluntari siria