x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză Franța pentru trimiterea de blindate în Ucraina: Această decizie arată cinismul și ipocrizia Parisului

Rusia acuză Franța pentru trimiterea de blindate în Ucraina: Această decizie arată cinismul și ipocrizia Parisului

de Redacția Jurnalul    |    12 Ian 2023   •   17:05
Rusia acuză Franța pentru trimiterea de blindate în Ucraina: Această decizie arată cinismul și ipocrizia Parisului
Sursa foto: Hepta

Rusia acuză Franța pentru decizia de a trimite blindate pe frontul din Ucraina, explicând că va provoca escaladarea conflictului, scrie EFE.

''Îl calificăm drept un pas iraţional şi iresponsabil din partea autorităţilor franceze, în contextul crizei ucrainene. Decizia de a livra alte armamente Kievului este un nou pas care va provoca o escaladare din ce în ce mai mare şi, în consecinţă, noi victime ale conflictului, inclusiv în rândul populaţiei civile din regiunile anexate de Rusia, împotriva cărora se folosește deja armamentul francez. Această decizie arată cinismul și ipocrizia Parisului, care s-a pronunțat frecvent pentru evitarea escaladării conflictului din Ucaina'', a explicat Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse.

Reacția Moscovei vine după ce Emmanuel Macron a spus într-o convorbire telefonică cu Volodimir Zelenski, din 4 ianuarie 2023, că va trimite vehicule blindate ușoare, de tip AMX-10 RC.

''Nu este vorba doar despre decizia Franţei. Ştim că Occidentul colectiv, Alianţa Nord-Atlantică şi SUA, au băgat miliarde de dolari în Ucraina sub formă de livrări de arme. Aceste livrări nu pot și nu vor putea schimba nimic în Ucraina. Nu sunt în măsură să zădărnicească realizarea obiectivelor operaţiunii militare speciale'' şi nu vor face decât ''să sporească durerea poporului ucrainean şi să îi prelungească suferinţa'', a precizat și purtătorul de cuvânt al preşedinţiei ruse, Dmitri Peskov.


 

×
Subiecte în articol: Rusia franta blindate ucraina