x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză Londra de diversiune

Rusia acuză Londra de diversiune

16 Mar 2018   •   12:50
Rusia acuză Londra de diversiune
Sursa foto:

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a acuzat guvernul britanic că se foloseşte de otrăvirea fostului spion rus Serghei Skripal pentru a „distrage atenţia” de la dificultăţile legate de Brexit, relatează joi AFP.

„Este clar că Londra se află într-o situaţie foarte dificilă în ceea ce priveşte negocierile cu Uniunea Europeană legate de Brexit”, a declarat Lavrov, într-un interviu acordat presei străine. „Popularitatea acestui guvern este în continuă scădere”, a afirmat el. „Această modalitate de a organiza provocări în jurul cazului Serghei Skripal distrage atenţia”, a mai spus şeful diplomaţiei ruse. Lavrov a acuzat apoi autorităţile britanice că doresc să „intensifice retorica antirusă, în mod conştient şi arogant, până la isterie”. Premierul britanic, Theresa May, a anunţat, miercuri, că Londra va expulza 23 de diplomaţi ruşi şi că suspendă relaţiile bilaterale cu Rusia, considerând că Moscova este „vinovată” de otrăvirea fostului agent dublu rus la Salisbury. La rândul său, Lavrov, a sugerat ieri un răspuns simetric al Rusiei la decizia Marii Britanii de a-i expulza pe diplomaţii ruşi, a anunțat RIA Novosti. Întrebat când îşi va anunţa Moscova decizia, Lavrov a afirmat: „În curând!”. Cu toate acestea, el a precizat că „Rusia rămâne deschisă dialogului”.

Între timp, preşedintele francez, Emmanuel Macron, a spus ieri că va anunţa în curând măsurile pe care și Parisul le va lua în cazul spionului rus.

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia acuza londra diversiune