x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză din nou SUA că refuză eliberarea vizelor pentru participarea diplomaților săi la ONU

Rusia acuză din nou SUA că refuză eliberarea vizelor pentru participarea diplomaților săi la ONU

de Redacția Jurnalul    |    08 Feb 2023   •   22:45
Rusia acuză din nou SUA că refuză eliberarea vizelor pentru participarea diplomaților săi la ONU

Moscova acuză din nou SUA că refuză să elibereze vize diplomatice pentru participarea delegației ruse la ONU de la New York și amenință cu inițierea procedurilor de arbitraj, scrie Reuters.

"Statele Unite ridică tot mai multe îndoieli în ce priveşte validitatea dreptului lor de a-şi menţine statutul de ţară gazdă a sediului ONU. Este vorba despre refuzul nejustificat de a emite vize pentru delegaţi, în scopul participării la evenimentele ONU şi despre restricţii de circulație a unor diplomaţi străini", a explicat  Piotr Ilicev, prim-adjunct al reprezentantului permanent al Federaţiei Ruse la ONU, care a acuzat că SUA nu respectă Convenția din 1947 cu privire la instituțiile Națiunilor Unite.

Totodată, oficialul rus a acuzat faptul că autoritățile americane efectuează percheziții ilegale la misiunile diplomatice, încălcând astfle dreptul internțaonal (misiunile diplomatice sunt considerate teritoriul statului respectiv). 

Rusia a mai acuzat anterior că SUA a emis doar o parte din vizele solicitate de diplomații ruși pentru a participa la evenimentele ONU: 
 

×
Subiecte în articol: Rusia sua onu