x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia acuză Ucraina că a folosit rachete occidentale, „probabil HIMARS americane”, pentru a distruge un pod în regiunea Kursk

Rusia acuză Ucraina că a folosit rachete occidentale, „probabil HIMARS americane”, pentru a distruge un pod în regiunea Kursk

de Redacția Jurnalul    |    17 Aug 2024   •   19:20
Rusia acuză Ucraina că a folosit rachete occidentale, „probabil HIMARS americane”, pentru a distruge un pod în regiunea Kursk
Sursa foto: Hepta/Lupte in Kursk

Ministerul rus de Externe a declarat că Ucraina a folosit rachete occidentale, probabil HIMARS de fabricație americană, pentru a distruge un pod peste râul Seym în regiunea Kursk, scrie Reuters.

„Pentru prima dată, regiunea Kursk a fost lovită de lansatoare de rachete de fabricație occidentală, probabil HIMARS americane”, a declarat Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, pe Telegram.

„Ca urmare a atacului asupra podului peste râul Seym din districtul Glushkovo, acesta a fost complet distrus, iar voluntarii care ajutau populația civilă evacuată au fost uciși”, a adăugat oficialul rus.

Șeful armatei ucrainene, Oleksandr Syrskyi, a anunțat vineri că forțele Kievului avansează între 1 și 3 kilometri în unele zone din regiunea Kursk, la 11 zile de la începerea unei incursiuni în Rusia.

Kievul susține că a preluat controlul asupra a 82 de așezări pe o suprafață de 1 150 de kilometri pătrați în regiune începând cu 6 august.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×