x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia aduce un omagiu victimelor atentatului comis la metroul din Sankt Petersburg în 2017

Rusia aduce un omagiu victimelor atentatului comis la metroul din Sankt Petersburg în 2017

03 Apr 2018   •   18:51
Rusia aduce un omagiu victimelor atentatului comis la metroul din Sankt Petersburg în 2017

Rusia a adus marţi un omagiu victimelor atentatului comis în metroul din Sankt Petersburg, la un an după acest atac ce a făcut 15 morţi, zeci de răniţi şi a condus la arestarea a 11 suspecţi de complicitate, relatează AFP. 

Locuitori ai celui de-al doilea oraş ca mărime al Rusiei au venit să depună flori şi să se reculeagă în staţia de metrou unde a avut loc acest atentat cu bombă. Concerte în memoria victimelor sunt planificate în timpul serii. 

Autorul presupus al atacului, Akbarjon Djalilov, un tânăr în vârstă de 22 de ani, a cărui motivaţie este neclară, a fost de asemenea ucis în atentat. 

Autorităţile au anunţat arestarea a 11 persoane, suspectate de a fi fost complicii lui Djalilov, în mai multe regiuni ale Rusiei în săptămânile ce au urmat. 

"Am reuşit să stabilim identitatea întregului lanţ de complici, printre care cel care a comandat (atentatul), organizatorul şi executanţii", a declarat marţi Comisia de anchetă rusă, precizând că atacul a fost comis de "o organizaţie teroristă islamistă". 

Djalilov avea cetăţenia rusă de 16 ani, dar era născut în sudul Kârgâzstanului, în regiunea Osh, cunoscută pentru furnizarea de mari contingente de luptători pentru gruparea Stat Islamic (SI) în Siria şi Irak.

AGERPRES

×