x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia ameninţă Israelul: Atitudinea faţă de Iran ar putea avea consecinţe "catastrofale"

Rusia ameninţă Israelul: Atitudinea faţă de Iran ar putea avea consecinţe "catastrofale"

09 Feb 2012   •   07:10
Rusia ameninţă Israelul: Atitudinea faţă de Iran ar putea avea consecinţe "catastrofale"

Speculatiile Israelului privind fabricarea in Iran a unor arme nuclear ar putea avea consecinte "catastrofale", a declarat directorul departamentului de securitate si dezarmare al Ministerului rus de Externe, Mihail Ulianov.

"Inventiile" privind "posibila fabricare de catre Iran a unor arme nucleare cresc tensiunile si ar putea incuraja tentativele de a recurge la solutii militare cu consecinte catastrofale", a declarat Ulianov pentru agentia Interfax, potrivit israelnationalnews.com.

"Zgomotul si inventiile privind termenul posibilei fabricari de catre Iran a armelor nucleare au obiective politice si propagandistice care sunt departe de a fi inofensive", a subliniat oficialul.

Speculatiile privind un posibil atac impotriva Iranului s-au multiplicat dupa ce un expert israelian din serviciile de informatii, Ronen Bergman, a declarat in urma cu o saptamana pentru New York Times ca un astfel de atac va avea loc in acest an. La randul sau, ministrul israelian al Apararii, Ehud Barak, a provocat emotii, exprimandu-si dorinta de a ataca Teheranul, fara a preciza o data.

×