x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului și a altor orașe din Ucraina

Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului și a altor orașe din Ucraina

de Redacția Jurnalul    |    15 Feb 2024   •   18:45
Rusia a lansat un nou atac cu rachete asupra Kievului și a altor orașe din Ucraina
Sursa foto: Hepta

Rusia a lansat joi un nou atac cu rachete asupra Ucrainei, lovind infrastructura, avariind clădiri rezidențiale și comerciale și rănind cel puțin șase persoane în diferite părți ale țării, au declarat oficiali de la Kiev, potrivit Reuters.

A fost al doilea atac cu rachete rusesc din această lună. Forțele rusești au vizat șapte regiuni ucrainene, inclusiv capitala Kiev și orașele Dnipro, Zaporojie și Liov, a declarat armata ucraineană.

"Încă un atac cu rachete asupra Ucrainei. În special, inamicul a vizat Kievul", a declarat Serhi Popko, șeful administrației militare din Kiev, adăugând că rachetele s-au apropiat de capitală din direcții diferite.

Popko a precizat că apărarea antiaeriană a doborât toate rachetele care vizau capitala și că nu s-au înregistrat pagube majore sau victime în Kiev.

În orașul Liov, în vestul țării, în apropiere de granița Ucrainei cu Polonia, a fost lovită o instalație de infrastructură, a declarat guvernatorul regional Maksim Kozitski.

El a precizat că două persoane au fost rănite în urma atacului. De asemenea, au fost avariate case și mașini.

Infrastructura a fost lovită și în regiunea Hmelnițki, în vest, și în orașul Zaporojie, în sud-est, au declarat oficialii regionali. Patru persoane au fost rănite, iar o școală și un magazin au fost, de asemenea, avariate în Zaporojie. Alertele aeriene au durat peste două ore în toată Ucraina.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: atac rusia kiev