x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Zelenski le cere ucrainenilor să se pregătească pentru asalturi rusești asupra infrastructurii

Zelenski le cere ucrainenilor să se pregătească pentru asalturi rusești asupra infrastructurii

de Redacția Jurnalul    |    13 Noi 2023   •   09:30
Zelenski le cere ucrainenilor să se pregătească pentru asalturi rusești asupra infrastructurii
Sursa foto: Hepta

Președintele Volodimir Zelenski i-a avertizat duminică pe ucraineni să se pregătească pentru noi valuri de atacuri rusești asupra infrastructurii pe măsură ce se apropie iarna, transmite Reuters.

Zelenski a lansat avertismentul său în timpul discursului său zilnic, la o zi după ce forțele rusești au efectuat primul lor atac cu rachete asupra capitalei Kiev în aproximativ șapte săptămâni.

„Suntem aproape la jumătatea lunii noiembrie și trebuie să fim pregătiți pentru faptul că inamicul ar putea crește numărul de atacuri cu drone sau rachete asupra infrastructurii noastre”, a declarat Zelenski.

El a spus că, în Ucraina, „toată atenția ar trebui să se concentreze pe apărare”, pe „tot ceea ce poate face Ucraina pentru a trece peste iarnă”.

Iarna trecută, Rusia a lansat valuri de atacuri asupra centralelor electrice și a altor uzine legate de rețeaua energetică, provocând pene de curent în mai multe regiuni din Ucraina.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina infrastructura