x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia cheamă Ucraina la negocierile de pace. Ce răspunde Kievul

Rusia cheamă Ucraina la negocierile de pace. Ce răspunde Kievul

19 Mai 2022   •   15:30
Rusia cheamă Ucraina la negocierile de pace. Ce răspunde Kievul
Sursa foto: Hepta

Rusia vrea să reia negocierile de pace cu Ucraina dar Kievul respinge oferta spunând că vrea să-și reia înapoi teritoriile ocupate din estul țării scrie EFE.

Rusia este dispusă să reia negocierile cu Ucraina, dacă Kievul îşi exprimă disponibilitatea de a face acelaşi lucru. Principalul este să ai ce să discuţi", a declarat viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko.
"Nu noi am întrerupt procesul de negociere, ci partenerii noştri ucraineni sunt cei care l-au pus pe pauză. De îndată ce îşi vor exprima disponibilitatea de a reveni la masa negocierilor, în mod firesc vom răspunde afirmativ", a explicat acesta.

Ultimele întâlniri au  avut loc la sfârșitul lunii martie la Istanbul, în Turcia. Ulterior, Moscova a tot acuzat Kievul că nu vrea să discute dar autoritățile ucrainene spun că vor ca forțele ruse să se retragă cu totul de pe teritoriul lor. 
"Discuţiile nu progresează de fapt. Şi observăm o lipsă totală de dorinţă din partea negociatorilor ucraineni de a continua acest proces", a spus, zielel trecute, Dmitri Peskov, prutătorul de cuvânt al Kremlinului. 

Totodată, Rusia acuză intervenția SUA și a Marii Britanii în procesul de negocieri. 


 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina negocieri