x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia denunţă noile sancţiuni impuse de Statele Unite şi aprovizionarea cu arme a Ucrainei

Rusia denunţă noile sancţiuni impuse de Statele Unite şi aprovizionarea cu arme a Ucrainei

07 Apr 2022   •   15:45
Rusia denunţă noile sancţiuni impuse de Statele Unite şi aprovizionarea cu arme a Ucrainei
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Administraţia Vladimir Putin a avertizat, joi, că noile sancţiuni impuse de Statele Unite şi acţiunile naţiunilor occidentale de a furniza armament suplimentar Ucrainei nu facilitează deloc negocierile, ci mai degrabă generează "efecte negative".

"Transferul în Ucraina a diverse tipuri de armament nu contribuie la succesul negocierilor ruso-ucrainene. Efectele sunt mai degrabă negative", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Preşedinţiei Rusiei, citat de postul de televiziune Sky News.

Dmitri Peskov a condamnat şi sancţiunile din ce în ce mai puternice impuse Rusiei, considerându-le "continuarea unei abordări frenetice". Oficialul rus a părut să se refere şi la decizia Administraţiei Joseph Biden de sancţionare a fiicelor preşedintelui Vladimir Putin. Penalităţile de acest tip sunt "dificil de înţeles şi de explicat", a subliniat Peskov.

Marea Britanie a anunţat joi trimiterea de vehicule militare blindate în Ucraina, iar Statele Unite au confirmat că au instruit ucraineni, pe teritoriul american, pentru utilizarea dronelor de atac. De asemenea, Statele Unite au furnizat Ucrainei rachete antitanc şi arme automate, iar preşedintele Volodimir Zelenski cere Occidentului armament suplimentar pentru a lupta cu armata rusă.

Administraţia de la Washington a anunţat, miercuri, noi sancţiuni masive împotriva Rusiei, în coordonare cu Grupul G7 şi cu Uniunea Europeană, vizând sectorul bancar rus şi membri ai familiei preşedintelui Vladimir Putin, în contextul continuării invaziei militare ruse în Ucraina.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Dmitri Peskov