x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia dezminte că a lovit un spital în timpul unui raid aerian în Siria

Rusia dezminte că a lovit un spital în timpul unui raid aerian în Siria

22 Oct 2015   •   19:02
Rusia dezminte că a lovit un spital în timpul unui raid aerian în Siria

Rusia a dezminţit în mod ferm, joi, informaţiile unei organizaţii neguvernamentale conform cărora un raid aerian rus a lovit un spital de campanie în Siria, omorând 13 oameni, informează AFP.

'Vreau să dezmint toate aceste informaţii', a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomaţiei ruse, Maria Zaharova, în timpul unei conferinţe de presă, adăugând că 'admiră imaginaţia' autorilor acestora.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizaţie neguvernamentală cu sediul la Londra, a afirmat miercuri, pentru AFP, că cel puţin 13 persoane au fost ucise într-un raid aerian rus care a lovit un spital de campanie în provincia Idleb, în nord-vestul Siriei.

Spitalul a fost 'considerabil avariat' de lovituri aeriene şi doi dintre angajaţii săi au fost ucişi, a confirmat, pentru AFP, o angajată a Sirian-American Medical Society (SAMS), care gestionează spitalul. Ea nu a precizat, cu toate acestea, dacă loviturile au fost efectuate de avioane ruse.

'Informaţii false care citează drept sursă OSDO sunt date adesea publicităţii', a spus Zaharova. 'Este foarte comod să raportezi de la Londra despre ceea ce se întâmplă în Siria, fără a te deplasa pe teren', a ironizat aceasta.

Zaharova şi-a exprimat regretul că 'mai multe mass-media se folosesc de informaţii oferite de acest ONG ca de o sursă de informaţie fiabilă şi solidă, chiar dacă în ultimele zile multe dintre aceste informaţii au fost dezminţite'.

Începând cu 30 septembrie, aviaţia rusă afirmă că a lovit zilnic zeci de ţinte teroriste în Siria, cu acordul regimului de la Damasc, Moscova fiind principalul său aliat.

Rusia susţine că vizează gruparea jihadistă Statul Islamic (SI) şi Frontul al-Nusra, ramura siriană a Al-Qaida. La rândul său, Occidentul îi acuză pe ruşi că vizează aproape în exclusivitate provinciile în care forţele guvernamentale desfăşoară ofensive împotriva opoziţiei considerate ca fiind moderată şi unde SI nu este prezent.AGERPRES

×
Subiecte în articol: raiduri aeriene ruse in siria