x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia distruge un pod peste un râu ucrainean, reducând căile de scăpare

Rusia distruge un pod peste un râu ucrainean, reducând căile de scăpare

12 Iun 2022   •   20:05
Rusia distruge un pod peste un râu ucrainean, reducând căile de scăpare
Sursa foto: Hepta

Forțele ruse au aruncat în aer un pod care leagă orașul ucrainean aflat în conflict Severodonețk de un alt oraș de peste râu, eliminând o posibilă rută de evacuare a civililor, au declarat duminică oficialii locali.

Severodonețk a devenit epicentrul bătăliei pentru controlul asupra regiunii Donbas din estul Ucrainei. Părți ale orașului au fost distruse în unele dintre cele mai sângeroase lupte de când Kremlinul a declanșat invazia.

Forțele ucrainene și rusești încă se luptau duminică acolo, a declarat guvernatorul provinciei Luhansk, Serhiy Gaidai, conform Reuters.

Forțele rusești au cucerit cea mai mare parte a orașului, dar trupele ucrainene controlează încă zona industrială și o uzină chimică unde se adăpostesc sute de civili.

Însă rușii au distrus un pod peste râul Siverskyi Donets care leagă Severodonețk de orașul geamăn Lysychansk, a declarat Gaidai.

A rămas în picioare doar unul dintre cele trei poduri, motiv pentru care s-au redus rutele ce puteau fi folosite pentru evacuarea civililor sau pentru ca trupele ucrainene să se retragă.

În Lysychansk, bombardamentele rusești au ucis o femeie și au distrus patru case și un centru comercial, a declarat Gaidai.

Șeful administrației din Severodonețk a declarat că puțin mai mult de o treime din oraș a rămas sub controlul forțelor ucrainene, iar aproximativ două treimi se află în mâinile rușilor.

"Forțele noastre (forțele) mențin puternic linia de apărare", a declarat Oleksandr Stryuk la televiziunea națională.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Severodonețk