x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia: Franța să lase megafonul ăsta diplomatic și să ne dea navele de război. Sau banii înapoi

Rusia: Franța să lase megafonul ăsta diplomatic și să ne dea navele de război. Sau banii înapoi

09 Oct 2014   •   19:17
Rusia: Franța să lase megafonul ăsta diplomatic și să ne dea navele de război. Sau banii înapoi
Sursa foto: Rusia: Franța să lase megafonul ăsta diplomatic și să ne dea navele de război. Sau banii înapoi

Franţa trebuie să ia o decizie şi fie livrează navele de război Mistral Rusiei, fie dă înapoi banii primiţi, a declarat joi purtătorul de cuvânt al diplomaţiei ruse Aleksandr Lukaşevici, citat de France Presse. "Situaţia este simplă: există contracte ce trebuie onorate. Dacă partea franceză are noi variante, ar trebui să discute despre acestea cu noi şi nu să recurgă la metoda megafonului diplomatic. Franţa trebuie să decidă. Sau să dea banii înapoi", a subliniat responsabilul.

Franţa a vândut în iunie 2011 două nave Mistral pentru o sumă totală de aproximativ 1,2 miliarde de euro Rusiei. Prima navă a fost botezată 'Vladivostok', iar cea de-a doua se va numi 'Sevastopol', după marele port din Crimeea, anexată în martie de Rusia. La începutul lunii septembrie, preşedintele francez Francois Hollande a pus sub semnul întrebării acordul după ce a anunţat că va lua 'la sfârşitul lui octombrie' o decizie privind livrările acestor nave 'în funcţie de situaţie' şi de starea acordului de încetare a focului de la 5 septembrie, precum şi de progresul procesului de pace din regiunile separatiste din estul Ucrainei.

×
Subiecte în articol: Rusia franta nave MISTRAL