x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia i-a înmânat ambasadorului SUA o notă de protest privind afirmaţiile lui Biden despre Putin

Rusia i-a înmânat ambasadorului SUA o notă de protest privind afirmaţiile lui Biden despre Putin

21 Mar 2022   •   17:30
Rusia i-a înmânat ambasadorului SUA o notă de protest privind afirmaţiile lui Biden despre Putin
Sursa foto: Hepta

Administraţia de la Moscova l-a convocat, luni, pe ambasadorul american, John Sullivan, pentru a-i înmâna o notă de protest faţă de recentele afirmaţii ale preşedintelui SUA, Joseph Biden, la adresa omologului său rus, Vladimir Putin.

"Luni, 21 martie, ambasadorul american, John Sullivan, a fost convocat la Ministerul rus de Externe şi i s-a înmânat o notă de protest în legătură cu recentele declaraţii inacceptabile făcute de liderul de la Casa Albă, Joe Biden, la adresa preşedintelui Rusiei. Afirmaţiile preşedintelui SUA, nedemne de un demnitar de un asemenea nivel, împing relaţiile americano-ruse spre a fi întrerupte", a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova, citat de agenţia Interfax şi de cotidianul Le Monde.

Miercurea trecută, Joseph Biden a răspuns afirmativ la o întrebare a unui jurnalist dacă îl consideră pe preşedintele rus Vladimir Putin "criminal de război". Ulterior, Joseph Biden a declarat, cu ocazia unui eveniment desfăşurat la Capitoliu, că Vladimir Putin este un "dictator criminal". Secretarul de Stat american, Antony Blinken, a afirmat că este de acord cu "opinia" exprimată de preşedintele SUA, Joseph Biden, privind comiterea de către Rusia a unor "crime de război" în Ucraina.

Preşedinţia Rusiei a reacţionat vehement la afirmaţiile liderului de la Casa Albă. "Considerăm inacceptabilă şi impardonabilă această retorică din partea unui şef de stat, ale cărui bombe au omorât sute de mii de oameni în întreaga lume", a declarat joi Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

(sursa: Mediafax)

×