x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia, în haine de sărbătoare

Rusia, în haine de sărbătoare

06 Ian 2010   •   00:00

"Pe străzile Moscovei domneşte o linişte neobişnuită: între 1 şi 11 ianuarie, letargia sărbătorilor blochează viaţa politică, dar şi economică a Federaţiei Ruse", scrie publicaţia elveţiană Neue Zuercher Zeitung, citată de Rador.



Tradiţia prelungitei vacanţe de iarnă, care în Rusia începe cu sărbătorirea Anului Nou şi continuă cu mult aşteptatul Crăciun ortodox pe stil vechi (care va avea loc mâine, 7 ianuarie), s-a impus începând cu 2006. Anul acesta, potrivit economiştilor, vacanţa de iarnă va costa Federaţia Rusă circa 700 de miliarde de ruble şi o sumedenie de nemulţumiri. Unii dintre nemulţumiţi sunt medicii, care, în perioadă de sărbătoare, se văd nevoiţi să umble din casă în casă pe la cei bolnavi.

Pe de altă parte, administraţiile spitalelor constată, în această perioadă, o majorare a numărului de intoxicaţii cu alcool. Cu vacanţa de iarnă prea lungă nu sunt de acord nici politicienii. Un grup de deputaţi ruşi au făcut front comun cu economiştii şi au cerut, pe o singură voce, transferarea unor zile libere din vacanţa de iarnă în cea de primăvară, scrie publicaţia elveţiană. (Rador)

×
Subiecte în articol: externe