x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Rusia ironizează candidatura R.Moldova la UE: Vrea să devină mai europeană decât europenii înşişi

Rusia ironizează candidatura R.Moldova la UE: Vrea să devină mai europeană decât europenii înşişi

24 Iun 2022   •   15:26
Rusia ironizează candidatura R.Moldova la UE: Vrea să devină mai europeană decât europenii înşişi
Sursa foto: Dmitri Peskov/antena3

Kremlinul consideră o ''afacere internă europeană'' acceptarea candidaturilor Ucrainei și Republicii Moldova la UE dar ironizează dorința Chișinăului de a face parte din blocul comunitar, scrie AFP.

"Este o afacere internă europeană. Este important ca toate aceste procese să nu creeze mai multe probleme Rusiei şi relaţiilor acestor ţări cu Rusia", a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin. 

El a precizat însă că speră ca această decizie să nu deterioreze și mai mult relațiile dintre Rusia și UE, deși în prezent sunt la un nivel atât de jos "încât este foarte dificil să fie şi mai mult deteriorate".

Peskov a ironizat dorința Republicii Moldova de a face parte din blocul comunitar, spunând că "vrea să devină mai europeană decât europenii înşişi".

În acest context, el a făcut referire la Turcia, țară candidată la UE de circa 20 de ani, și care "nu a reuşit niciodată să avanseze mai mult. Însă, în acelaşi timp, a devenit o ţară suverană şi independentă".

UE a acceptat, joi, cererile de aderare la blocul comunitar ale Ucrainei și Republicii Moldova.
 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina republica moldova